تعریف و هدف:
هدف این گروه آماده ساختن متقاضیان برای کسب آمادگی لازم از باب نظری و عملی در حوزه درک و تحلیل مسایل عمومی کشور و مسایل و مشکلات مبتلابه سازمانهای دولتی و تدوین و اجرا و ارزیابی خط مشیهای عمومی و تصمیمگیری در زمینههای مختلف مبتلابه سازمانهای دولتی و عمومی برای اشتغال در سازمانهای دولتی، عمومی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران و احراز مشاغل حرفه ای مدیریت در سازمانها، شرکتها و مؤسسات دولتی است.
منظور از ایجاد گروه خط مشی گذاری و اداره امور عمومی ارائه دروس و مطالبی برای موشکافی دقیق وظایف اساسی و تخصصی سازمانهای دولتی و عمومی و بهبود و توسعه مهارت و استعدادهای دانشجویان در تشخیص و شناخت مسایل عمومی، نحوه گردآوری اطلاعات مربوط، تجزیه و تحلیل و طبقه بنــدی آنها، بررسی راه حلهای ممکن در مورد مسایل، تصمیم گیری و اجرای تصمیمات متخذه، کنترل و نهایتاً ارزیابی خط مشیها و تصمیمات به اجرا در آمده در بخشهای مختلف است. از اهداف مهم این گروه همگامی دانشجویان با مسایل روز جامعه و آشنایی با فنون جدید و همچنین کسب دانش در زمینههای نوینی همچون هوش مصنوعی و کلان دادهها جهت فراهم آوردن زمینه های رشد فردی و حرفه ای و توسعه توانایی دانشجویان برای تطبیق خطمشیهای عمومی و برنامه های سازمانهای دولتی با شرایط زمان و انعطاف پذیری با تغییرات وتحولات و در نهایت بالابردن کارآیی و ثمربخشی دستگاه های دولتی است.
نقش و توانایی:
فارغ التحصیلان این دوره با مهارت ها و توانایی های مختلفی که در عرصه تحلیل مسایل و مشکلات عمومی، امور اجرایی و عرصه مشاوره و پژوهش به دست میآورند، می توانند در زمینه مسایل کلان کشوری، سازمانی، رفتاری، اقتصادی، اداری و مالی در رده مدیران ارشد و میانی اجرایی یا مشاوران سازمان های دولتی به کارهای اداری اشتغال ورزند و درامورپژوهشی، تحلیلی و تحقیقات نقش مؤثری رابه عهده گرفته و به تدریج آمادگی پذیرش مسئوولیت در ردههای بالاتر را پیدا کنند.
ضرورت و اهمیت
باید دانست که اهمیت خط مشی گذاری عمومی در مدیریت دولتی به اندازه اهمیت تصمیم گیری در مدیریت است. خط مشی های عمومی حلقه پیوند دهنده دولت و جامعه هستند؛ آن ها سازوکارهای اعمال اراده ملی هستند که مدیریت دولتی، متولی اجرای آن هاست. از سوی دیگر باید به امر توجه داشت که خطمشیگذاری عمومی دانشی چندرشتهای است که به ضرورت، دانشهای گوناگون از رشتههای متفاوت را به استخدام خود در میآورد. اگر از ماهیت چندرشتهای خطمشیگذاری عمومی غفلت شود، دانشپژوهان هر رشته علمی از منظر خود به یک خطمشی عمومی توجه خواهند کرد و فقدان زبان مشترک و نگاهی جامع، همگان را آزار خواهد داد و غفلت از این موضوع تساهل مدیران دولتی در بهرهگیری از مبانی علمی اداره بخش عمومی و خطمشیگذاری را افزون خواهد ساخت. اداره امور سازمان ها، شرکت ها و مؤسسات دولتی با توجه به وسعت عمل، تنوع و پیچیدگی مسایل مطروحه، امروزه بدون استفاده از دانش مدیریت میسر نخواهد بود، با توجه به گسترده ترشدن نقش دولت درجمهوری اسلامی نیاز به تربیت مدیرانی که با مشکلات، نارسایی ها و مسایل موجود در جامعه آشنا بوده و توانایی تفکر، تشخیص و شناخت، بررسی، تجزیه و تحلیل و ارائه راه حل های ممکن برای آنها را داشته باشند، هر روز برجسته تر شده و اهمیت و ضرورت بیشتری مییابد.
رشته ها و گرایشهای گروه آموزشی خط مشی گذاری و اداره امور عمومی:
- دوره دکتری: مدیریت دولتی: گرایش خط مشی گذاری عمومی
- دوره دکتری: مدیریت دولتی: گرایش توسعه و تطبیقی
- دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی: گرایش خط مشی گذاری عمومی
- دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی: گرایش بودجه و مالیه عمومی
- دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی: گرایش مدیریت پیشرفت و توسعه شهری و روستایی.
اعضای گروه آموزشی خط مشی گذاری و اداره امور عمومی:
اعضای این گروه عبارتند از 4 نفر استاد، 2 نفر دانشیار و 2 نفر استادیار. اطلاعات تماس آنها در جدول زیر ارائه شده است.