مشروح خبر یا مطلب: مشروح خبر یا مطلب:

دکترا: ارائه الگوی مفهومی مدیریت سود در صنعت بانکداری از دید کنشگران

دکتر غلامحسن تقی نتاج ملکشاه

روز دفاع (مثلا: دوشنبه)

یک شنبه

تاریخ دفاع (مثلا: 15/11/1397)

31/6/1398

ساعت دفاع (مثلا:  14:30)

مکان (ساختمان و کلاس)

کلاس 420 ساختمان امام رضا(ع)

چکیده رساله/پایان‌نامه

سود، پیش­بینی کننده­ای حیاتی از سلامت بانک است. مدیریت سود بانکها، همواره مورد توجه نهادهای ناظر بانکی، حسابرسان و استانداردگذاران بوده است زیرا می­تواند اثرات مثبت بر ثبات سیستم مالی و اثرات منفی بر شفافیت گزارشگری مالی داشته باشد. نظر به اهمیت مدیریت سود در متون پژوهش­های حسابداری جهان و ایران ، همچنین خلاء پژوهش کمی و کیفی موجود این حوزه در صنعت بانکداری ایران و خلاء پژوهش کیفی مدیریت سود در سطح جهان،  این پژوهش قصد دارد  به کشف مفاهیم چیستی، چرایی و چگونگی پدیده مدیریت سود در این صنعت از دیدکنشگران بپردازد. روش­شناسی پژوهش، نظریه زمینه­ای با ابزار مصاحبه عمیق ساختار نیافته بوده و در همین رابطه با 17  نفر از خبرگان این صنعت (حسابرسان مستقل و داخلی، مدیران عالی رتبه و اجرایی بانکها، اساتید دانشگاهی فعال در صنعت و تحلیلگران و ناظران بازار سرمایه) مصاحبه به عمل آمد. نمونه­گیری مورد استفاده در این پژوهش، نمونه­گیری نظری و روش گلوله برفی می­باشد. تحلیل مصاحبه­ها به طور کامل با نرم­افزار تحلیل داده­های کیفی اطلس­تی و کدگذاری سه مرحله­ای باز، محوری و انتخابی انجام شد. یافته های پژوهش ارایه الگوی مفهومی مبتنی بر پارادایم استراوس و کوربین می باشد.