مشروح خبر یا مطلب: مشروح خبر یا مطلب:

ارشد- علم‌سنجی: بررسی میزان استناد به مجله‌‏های انگلیسی‏ زبان ایرانی در پروانه‌های ثبت اختراع بین‏‌المللی

عنوان رساله/پایان نامه

بررسی میزان استناد به مجله‏های انگلیسی‏ زبان ایرانی در پروانه‌های ثبت اختراع بین‏‌المللی

نام دانشجو

شیرین زاهدی

مقطع تحصیلی

کارشناسی ارشد

رشته تحصیلی

علم‌‏سنجی

استاد راهنمای اول

دکتر علیرضا نوروزی

استاد مشاور اول

دکتر سپیده فهیمی‌‏فر

استاد داور اول

دکتر محمد خندان

استاد داور دوم

دکتر عبدالرضا نوروزی چاکلی

روز دفاع (مثلا: دوشنبه)

دوشنبه

تاریخ دفاع (مثلا: 15/11/1397)

1397/11/29

ساعت دفاع (مثلا:  14:30)

مکان (ساختمان و کلاس)

ساختمان جنوبی، کلاس 22

چکیده رساله/پایان‌نامه

امروزه مطالعه بین علم و فناوری به عنوان ابزاری مهم در تقویت رشد اقتصادی و اجتماعی در هر کشوری شناخته شده است.

هدف: هدف از این پژوهش بررسی میزان استناد به مجله‏های انگلیسی‏زبان ایرانی در پروانه‏های ثبت اختراع بین‏المللی است.

روش: پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و با رویکرد علم‏سنجی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش مجله‏های انگلیسی‏زبان مصوب وزارت علوم-تحقیقات و فناوری و مجله‏های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

نتیجه‏گیری: مجله‏های ایرانی با بهره‏گیری از فرایند و راهبردهای لازم طبق سیاست‏ها و نظارت بر آن‏ها می‏توانند در سطح بین‏المللی داشته باشند. بنابراین، با توجه به انتشار روزافزون مقاله‏ها در کشور باید به کیفیت آن‏ها بیشتر از کمیت توجه شود. همچنین سیاست‏گذاران و مدیران، در جهت پیشرفت و توسعه فناوری و پروانه‏های ثبت اختراع داخلی و کاهش فاصله بین علم و فناوری گام برداردند.