7- آیا الزامی برای ضبط فیلم دفاعیه هست؟ و آیا فیلم دفاعیه‌ها ضبط می‌شود؟

در مورد ضبط فیلم، دو سؤال مطرح می‌شود:

سؤال اول: آیا اصولا برای ضبط دفاعیه الزام قانونی و آموزشی وجود دارد؟ به این معنی که اگر دفاعیه ضبط شود رسمیت دارد و اگر ضبط نشود رسمیت نداشته و دفاعیه قانونا دچار مشکل می‌شود و پذیرفته نخواهد شد؟

پاسخ: خیر، لزومی به ضبط دفاعیه نیست.

هدف اصلی، برگزاری یک دفاعیه خوب توسط دانشجو و اساتید است. حتی به ندرت، مشکلات شبکه داشته‌ایم، و ارتباط با سیستم ادوبی‌کانکت قطع شده و اساتید و دانشجو مجبور به استفاده از سیستم دیگری مانند واتساپ یا اسکایپ شده‌اند. بنابر این لزومی به ضبط اجباری دفاعیه نیست، و دفاعیه‌ها بدون ضبط نیز رسمیت دارند.

البته بعد از انجام دفاعیه، نمره دانشجو توسط استاد راهنما به کارشناس دفاعیه اعلام و او نیز به اداره آموزش اطلاع‌رسانی خواهد نمود.

سوال دوم: با فرض اینکه ضبط دفاعیه اجباری نیست، آیا دفاعیه ضبط می‌شود؟

دانشجویان معمولا تمایل دارند بجای یادداشت برداری مطالب و اشکالات مطرح شده در جلسه دفاعیه، از فیلم ضبط شده جلسه استفاده کنند. و یا فیلم جلسه را به عنوان یادگاری داشته باشند.

بنابر این به اطلاع می‌رساند:

تنها کسی که امکان و دسترسی برای ضبط دفاعیه‌ها در اتاق‌های مجازی را دارد، مدیر سیستم (کارشناس مسؤول دفاعیه‌ها) می‌باشد. و از آنجا که اتاق‌های مجازی برای برگزاری دفاعیه‌های آنلاین در تمام طول هفته (حتی روزهای تعطیل) و تمامی 24 ساعت شبانه‌روز قابل استفاده هستند، بنابر این مدیر سیستم امکان حضور در دفاعیه‌ها را ندارد.

علاوه بر نکته فوق، مشکل فنی هم وجود دارد. به این معنی که در سیستم ادوبی کانکت، فیلم دفاعیه به معنی واقعی و مصطلح آن ضبط نمی‌شود. بلکه ضبط به این معنی است که اگر دکمه ضبط زده شود، بعدا می‌توان آن را مجددا تماشا کرد و اقدام به ضبط نمود. این‌کار مستلزم استفاده از نرم‌افزار فلش‌پلیر است و از سال 2020 این نرم افزار توسط شرکت تولید کننده پشتیبانی نمی‌شود و امکان استفاده از آن وجود ندارد.

به همین دلیل دفاعیه‌ها داخل اتاق ادوبی کانکت ضبط نمی‌شوند.

در صورت نیاز، دانشجو باید با استفاده از نرم‌افزارهای ضبط رایانه، شخصا جلسه دفاعیه خود را ضبط نماید.

لینک فیلم راهنمای ضبط جلسه دفاعیه و دانلود نرم افزار ضبط دسکتاپ