دکترا: ارائه‌ی چارچوب شکل‌گیری توانمندی‌های توسعه پلتفرم‌های فناورانه در صنعت خودروسازی ایران- ۳۰ بهمن

عنوان رساله/پایان نامه

ارائه‌ی چارچوب شکل‌گیری توانمندی‌های  توسعه پلتفرم‌های  فناورانه در صنعت خودروسازی ایران

نام دانشجو

دکتر مهدی محمدی

روز دفاع (مثلا: دوشنبه)

چهارشنبه

تاریخ دفاع (مثلا: 15/11/1397)

30/11/1398

ساعت دفاع (مثلا:  14:30)

مکان (ساختمان و کلاس)

ساختمان امام رضا (ع) کلاس 401

چکیده رساله/پایان‌نامه

بسیاری از بنگاه­های خودروسازی در سراسر دنیا  برای پاسخ به طیف گسترده­تری از مشتریان و کاهش هزینه­ها به صورت همزمان و به عبارتی برای سفارشی­سازی انبوه به رویکرد توسعه محصول مبتنی بر پلتفرم رو آورده­اند. در مسیر پذیرش چنین رویکردی مفهوم سازی و شناسایی توانمندی­های توسعه پلتفرم یک اصل حیاتی است. بنابراین هدف اصلی در این پژوهش ارائه‌ چارچوب شکل‌گیری توانمندی‌های توسعه پلتفرم‌های فناورانه در صنعت خودروسازی ایران از طریق شناسایی توانمندی­های توسعه ماژولهای اصلی و توانمندی­های یکپارچه­سازی آنها در صنعت خودروسازی می­باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از حیث نوع داده، پژوهشی کیفی و اکتشافی مبتنی بر مطالعه موردی محسوب می­شود. جامعه آماری این تحقیق صنعت خودروسازی ایران و جامعه پاسخگویان متخصصان دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا به عنوان دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور ایران و همچنین متخصصان دانشگاهی در دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت که همگی سابقه و تجربه توسعه پلتفرم را داشتند، بود. نمونه­گیری به صورت هدفمند و قضاوتی و مطابق با اشباع نظری انجام شد. برای تجزیه و تحلیل مصاحبه­ها و اسناد از تحلیل محتوا استفاده شد. توانمندی دانشی فنی پایه، توانمندی مهندسی نیازها و خواسته‌ها‌، توانمندی طراحی و معماری سیستم، توانمندی مهندسی زیرسیستمها و  توسعه و تکوین قطعات، توانمندی یکپارچه­سازی سیستم و توانمندی آزمون و صحه­گذاری به عنوان مقوله‌های اصلی توانمندی‌ها‌ی توسعه اجزا شناسایی گردیدند. همچنین توانمندی­های یکپارچه­سازی سازمانی، توانمندی یکپارچه­سازی فنی و توانمندی یکپارچه­سازی زنجیره تامین به عنوان مقوله­های اصلی توانمندی­های یکپارچه­سازی شناسایی شدند. در ادامه جهت غربالگری و اعتبارسنجی مقوله­های شناسایی شده، از تکنیک دلفی فازی استفاده گردید. در نهایت با استفاده از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری و نرم‌افزار  میک مک مبادرت به ارائه الگوی نهایی پژوهش ورزیده شد.