ارشد: بررسی تاثیر عدم رعایت قانون مبارزه با پولشویی و وجود ضعف در کنترل­های داخلی بر حق­الزحمه حسابرسی

عنوان رساله/پایان نامه

استاد داور چهارم

روز دفاع (مثلا: دوشنبه)

یکشنبه

تاریخ دفاع (مثلا: 15/11/1397)

31/06/1398

ساعت دفاع (مثلا:  14:30)

مکان (ساختمان و کلاس)

ساختمان امام رضا(ع) کلاس 401

چکیده رساله/پایان‌نامه

پولشویی یک مشکل جهانی است و اثرهای مخربی بر اقتصاد جامعه وارد می­کند که از جمله می­توان به تحریف­های اقتصادی، بی ثباتی واحد پولی، آسیب پذیری سیستم مالی، افزایش فساد و بی ثباتی اقتصادی اجتماعی اشاره کرد. وجود ضعف در کنترل­های داخلی نیز موجب وقوع سو­استفاده و تقلب در یک شرکت می­شود و همچنین بر گزارش حسابرس مستقل تاثیر می¬گذارد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر عدم رعایت قانون مبارزه با پولشویی و وجود ضعف درکنترل­های داخلی بر حق­الزحمه حسابرسی است. در این پژوهش از دو مدل رگرسیون برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شده است. متغیرهای اصلی پژوهش نیز، عدم رعایت قانون مبارزه با پولشویی، ضعف در کنترل­های داخلی و حق­الزحمه حسابرسی است. نمونه آماری پژوهش را 78 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره­ی زمانی 1392 تا پایان سال1396 تشکیل می­دهد. یافته­های این پژوهش نشان می­دهد که ارتباط مثبت و معناداری بین عدم رعایت قانون مبارزه با پولشویی و حق­الزحمه حسابرسی وجود دارد. یافته­های این پژوهش همچنین نشان می­دهد که ارتباط معناداری بین وجود ضعف در کنترل­های داخلی و حق­الزحمه حسابرسی وجود ندارد. همچنین در بررسی همزمان 5 نوع ضعف، نتایج حاصل حاکی از ارتباط مثبت ضعف نوع اول (ضعف در محیط کنترلی) و ارتباط منفی ضعف نوع دوم (ارزیابی ریسک) بر حق­الزحمه حسابرسی است و در بررسی جداگانۀ انواع ضعف­های موجود در سیستم کنترل داخلی، نتایج ارتباط منفی معناداری را بین ضعف در ارزیابی ریسک با حق­الزحمۀ حسابرسی نشان می-دهد. به عبارتی می­توان اظهار داشت که اغلب حسابرسی­ها مبتنی بر سیستم کنترل داخلی انجام نمی­گیرد.