- یک‌شنبه، ۱ مهر ۱۳۹۷

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی

اولـین گروه  علم اطلاعات و دانش شناسی ایران  در دانشگاه تهـران بـا یـاری متخصصـان  و نیز تلاش های شادروان ایرج افشار  مدیر طرح نوسازی کتابخانه های دانشگاه تهران و کتابشناس نامی ایران، در سال تحصیلی 1345  در دانشکده نوپای علوم تربیتـی آغـاز بـه کـار کـرد.

اعضای گروه یک نفر دانشیار و 7 نفر استادیار است.

هم اکنون رشته ی علم اطلاعات و دانش شناسی دارای ورودی در مقاطع کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی، کارشناسی ارشد مدیریت اطلاعات، آرشیو، علم سنجی، کتابخانه های دیجیتالی، کتابخانه های عمومی و کتابخانه های دانشگاهی و در دوره ی دکتری دارای  دو گرایش مدیریت اطلاعات و بازیابی اطلاعات است.

معرفی رشته:

با گسترش دانش و اطلاعات، مسئله ی سازماندهی و بازیابی آن ها به عنوان چالشی بسیار مهم مطرح است و این امر نیازمند تربیت متخصصان حوزه ی اطلاعات و دانش است. بعلاوه مسئله اهمیت حفظ آثار و اسناد باارزش در کشور و سازماندهی اصولی و اشاعه آن ها به عنوان حافظه ی تاریخی بشر بسیار با اهمیت بوده و نیازمند تربیت متخصصانی در حوزه ی  آرشیو است. با توجه به اهمیت پیشرفت و رشد علمی به ویژه در دوره ی کنونی، سنجش علم  و آگاهی از روش های پیشرفت علمی مورد توجه است، بنابراین متخصصان علم سنجی در این گروه در این حوزه تخصص می یابند.

اهداف گروه علم اطلاعات و دانش شناسی

تربیت متخصصان مدیریت اطلاعات به منظور مدیریت دانش سازمانی و اطلاعات مراکز پژوهشی

تربیت متخصصان آرشیو به منظور حفظ میراث فرهنگی کشور و اشاعه ی آن ها

تربیت متخصصان علم سنجی به منظور اعتلای و پیشرفت رشد علمی در کشور و در سطح بین المللی